loader image
EnglishRomanian

CE ESTE CONSILIEREA EDUCAȚIONALĂ  ȘI CUI SE ADRESEAZĂ?

Consilierea educațională reprezintă un proces de acordare a asistenţei psihopedagogice elevilor, studenților şi celorlalte persoane implicate în procesul educaţional (profesori, părinţi, tutori şi autorități), fiind centrat pe oferirea de sprijin pedagogic în învățare dar și pe promovarea diverselor modalități de învățare și formare existențe atât la nivelul instituțiilor de învățământ cât și înafara lor (învățare formală și non formală). Rolul consilierii educaționale este unul proactiv, ce presupune prevenirea situaţiilor de criză educaţională a elevilor și studenților dar și de încurajare și susținere a dezvoltării socio-profesionale pe termen lung, în diferite contexte.

CE ȘI CUM SE FACE?

La nivelul instituțiilor de învățământ ea este acordată de către cadrele didactice dar și de specialiști din cadrul Departamentelor de Pregătire a Personalului Didactic și al Centrelor de Consiliere și Orientare în Carieră, putându-se desfășura fie sub forma unor ședințe invididuale (spre exemplu pentru depășirea unor dificultăți de învățare la anumite discipline sau optimizarea abilităților de învățare în general), fie sub forma unor activități de grup.

În contextul învățământului superior interesează cu precădere oferirea de informații studenților cu privire la rute suplimentare/alternative de formare academică dar și profesională – cursuri opționale, programe de tip Erasmus, burse de studiu din surse externe, stagii de practică și internship, competiții de specialitate, etc.

CARE SUNT PRINCIPALELE BENEFICII?

  1. Depășirea dificultăților de învățare la anumite discipline,
  2. Optimizarea abilităților de învățare în general,
  3. Alegerea avizată a diverselor trasee educaționale (specializări Licență, programe Master sau Doctorat),
  4. Accesarea altor tipuri de formări complementare, înafara curriculei obligatorii, ce le oferă participanților competențe suplimentare.

CUM POȚI BENEFICIA DE ACESTE SERVICII?

  1. Accesând pagina de Facebook a CCOC – TUIASI.
  2. Prin e-mail la consiliere@tuiasi.ro
  3. Prin telefon la 0232. 702.187.
  4. Accesând https://dppd.tuiasi.ro/ pentru informații despre programe de formare complementare.